ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura a inițiat un dosar penal în cazul celor două persoane găsite fără suflare într-o mașină blocată în nămeți în raionul Căușeni

11:28 | 29.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Procuratura a deschis un dosar penal în cazul celor două persoane găsite fără suflare într-o mașină blocată în nămeți în raionul Căușeni. Totodată, poliția a deschis o anchetă în acest caz, iar Ministerul Afacerilor Interne a dispus efectuarea unei anchete de serviciu în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Informațiile au fost prezentate astăzi de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, transmite MOLDPRES.

Oficialul a prezentat cronologia evenimentelor soldate cu decesul celor două persoane. Astfel, aproximativ la ora 12.00, în ziua de duminică, 26 noiembrie, automobilul s-a împotmolit între satele Florica și Coșcalia din Căușeni. În jurul orei 14.20, o rudă a șoferului și alte două persoane au mers pe jos la automobilul blocat. Aceștia au stabilit că nu vor putea scoate mașina cu forțele proprii și le-au propus persoanelor blocate să meargă cu ei în sat, „însă șoferul a spus că a chemat deja un mijloc de tractare din Coșcalia și în scurt timp va fi tractat și va putea continua deplasarea”.

„La ora 14 și 58 de minute a fost primul apel al șoferului la Serviciul 112 în care anunța că este împotmolit și operatorul 112 i-a transmis telefonul de contact al responsabililor de la S.A. „Drumuri”. La ora 15.37 șoferul sună din nou o rudă și roagă să-i aducă haine groase. Ruda a mers cu calul până la mașină și i-a dus haine groase. Șoferul și pasagerul au încercat să meargă în s. Florica, dar pasagerei i s-a făcut rău și persoanele au decis să rămână în mașină și să aștepte evacuarea”, a afirmat ministrul. 

La ora 16.56 șoferul efectuează al doilea apel la 112 în care informează că în mașină intră gaze de eșapament. Operatorul 112 l-a anunțat că echipele încearcă să ajungă, dar nu reușesc să deszăpezească drumul. Operatorul a întrebat persoanele blocate dacă au nevoie de ambulanță, la care șoferul a spus că nu este nevoie. Operatorul a recomandat solicitantului să se deplaseze individual sau de să iasă la traseu întrucât din raportul echipei care lucra în apropierea de satul Coșcalia, zăpada este de 1,5-2 metri în unele locuri și este foarte greu de a debloca traseul.

La ora 17.41 șoferul a sunat pentru a treia oară la Serviciul 112, anunțând că soția se simte rău și că are nevoie de ambulanță. Apelantul a anunțat că a încercat să se deplaseze spre localitate, dar deoarece soției îi este rău, s-au întors înapoi în automobil.

Câteva minute mai târziu, șoferul a discutat cu dispeceratul CNAMUP, care i-a explicat că ambulanța nu poate să ajungă la ei. La ora 17.49, șoferul a sunat din nou la 112 și a solicitat să fie evacuat, informând că zăpada a ajuns la nivelul acoperișului și că poate deschide doar una dintre uși pentru a ieși din automobil. 

La ora 17.54 dispeceratul IGSU primește de la Serviciul 112 informație despre automobilul împotmolit între Coșcalia și Florica, sarcina fiind dată echipei de la Căinari, care activa în zona respectivă.

La ora 23.10, echipa de intervenție din Căușeni, după șase ore, a anunțat că a reușit deblocarea drumului principal pe care se aflau trei microbuze, patru autoturisme și patru tractoare, cu 31 de persoane.

Ministrul Efros a afirmat că în dimineața zilei de 27 noiembrie, la ora 8.00, un cetățean a comunicat că la intrarea în satul Coșcalia au fost depistate două persoane decedate într-un automobil. 

img23009658

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!