ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost desemnat proiectantul reconstrucției podurilor de încrucișare pe drumul Chișinău–Orhei–Bălți

13:02 | 29.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) a anunţat astăzi că Biroul de cercetări şi proiectări INJPROIECT a fost desemnat câștigătorul contractului pentru lucrările de proiectare privind reconstrucția podurilor de încrucișare poziționate pe drumul republican R6 Chișinău–Orhei–Bălți, km 11,178, în urma procedurii de achiziție publică, transmite MOLDPRES.  

Potrivit ASD, aceste poduri de încrucișare înregistrează o intensitate sporită de trafic, cu o medie zilnică anuală de aproximativ 50,000 de unități de transport, în timp ce media de perspectivă se estimează la circa 138,000 de unități de transport. „Aceste cifre reflectă importanța strategică a acestor obiective și necesitatea unei reconstrucții eficiente a podurilor de încrucișare pentru a asigura o circulație sigură și fluentă, adaptată cerințelor traficului în continuă creștere. Scopul principal vizează realizarea unei proiectări conform standardelor tehnice actuale, în contextul creșterii constante a numărului de vehicule”, explică sursa citată.

Valoarea contractului este de aproximativ 54 milioane de lei (2,7 mln de euro), cu TVA inclus, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier.

„Reiterăm necesitatea reconstrucției podurilor de încrucișare, având ca obiectiv extinderea capacității de trafic a acestora, precum și lărgirea drumului M1 de la 2 benzi la 4, în segmentul cuprins în nodul rutier. Această inițiativă va îmbunătăți siguranța și fluidizarea circulației, contribuind astfel la sporirea eficienței transportului, reducerea timpului de călătorie și consolidarea infrastructurii rutiere în regiune”, rezumă Administrația de Stat a Drumurilor.

img23009675

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!