ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Coridorul feroviar Nord-Sud va fi reabilitat. Comisia Europeană acordă un grant de 20 mln de euro

14:17 | 29.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Coridorul feroviar Vălcineț - Ocnița - Bălți - Ungheni - Chișinău - Căinari, cu o lungime totală de 446 km, va fi reabilitat în baza unui grant de 20 de milioane de euro. Acesta va fi oferit de Comisia Europeană în cadrul inițiativei europene de facilitare a transportului de mărfuri import-export pentru Ucraina. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, informează MOLDRPES.

Banii vor fi folosiți pentru schimbarea traverselor, a șinelor și balastului la porțiunile critice ale infrastructurii feroviare. Coridorul feroviar Nord-Sud are o importanță strategică pentru țara noastră. Acesta leagă orașele Edineț, Bălți, Ungheni, Chișinău cu porturile din Constanța, Galați, Giurgiulești, Reni și Ismail. Prin intermediul complexelor portuare, se efectuează majoritatea importurilor și exporturilor în Republica Moldova.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că implementarea proiectului va spori gradul de siguranță în traficul feroviar, va majora viteza de circulație a trenurilor de pasageri și a celor marfare și va reduce timpul de rotație a trenurilor.

img23009680

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!