ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O familie cu doi copii minori au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

09:46 | 30.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Patru persoane din orașul Codru, inclusiv doi minori, au primit intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la un termogenerator pe combustibil gazos, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de ieri. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:36. La fața locului au ajuns specialiștii IGSU, dar și un echipaj de medici. Aceștia, au stabilit că incendiu în locuință nu s-a produs, iar membrii familiei, un bărbat în vârstă de 38 de ani, soția acestuia de 32 de ani, dar și doi minori în vârstă de 10 și cinci ani s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

În urma cercetărilor, s-a constatat că incidentul s-ar fi produs în urma utilizării necorespunzătoare a instalației conectate la rețeaua de gaz și lipsa unui canal de ventilare în încăpere. Persoanele au fost transportate la spital pentru îngrijiri. Starea acestora este stabilă.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii să respecte regulile de securitate la utilizarea instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale, dar și altor surse de încălzit locuințele.

img23009703

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!