ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Skopje, vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ministrul de externe al României, Luminița Odobescu

10:37 | 30.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și-a început vizita de la Skopje printr-o întrevedere ministrul Afacerilor Externe al României, Luminița Odobescu, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În cadrul discuției, șeful diplomației Republicii Moldova a exprimat aprecierea pentru sprijinul constant și consecvent al României în ceea ce privește proiectele de dezvoltare din Republica Moldova și parcursul nostru european, România fiind principalul nostru avocat în procesul de aderare la UE.

„Am subliniat, alături de doamna Odobescu, importanța rezolvării pașnice a conflictului transnistrean, cu accent pe retragerea necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul nostru. La Skopje, am reiterat solidaritatea neclintită a Republicii Moldova și România pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei”, a spus Nicu Popescu.

img23009704

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!