ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au operat modificări în mai multe acte legislative

12:05 | 30.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi în lectura a doua mai multe modificări în acte normative în vederea implementării mecanismelor de evaluare a impactului asupra mediului și evaluare strategică de mediu, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Mediului, elaborarea acestui proiect de lege a fost condiționată de impactul negativ asupra mediului și sănătății umane generat de activitățile economice.

Conform documentului, aceste mecanisme urmează a fi aplicate la etapele inițiale de planificare a activităților economice și de elaborare a documentelor de politici în scopul identificării, prevenirii și minimizării efectelor directe sau indirecte pe care le pot avea acestea asupra mediului și sănătății populației.

Modificările legislative propuse mai vizează revizuirea și reformularea unor atribuții ale Ministerului Mediului, precum și abrogarea unora dintre acestea, în partea ce ține de evaluarea impactului asupra mediului și eliberarea avizelor expertizei ecologice de stat pentru activități ce nu necesită acord de mediu, precum și eliberarea actelor permisive persoanelor fizice și juridice pentru practicarea activităților de întreprinzător cu impact asupra mediului etc. Începând cu 2018, aceste atribuții au fost preluate de Agenția de Mediu.

img23009711

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!