ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cheltuielile pentru protezele unor categorii de pacienți vor fi acoperite de stat

12:27 | 30.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Formele de organizare a asistenței medicale primare vor fi uniformizate. Un proiect care prevede modificarea Legii ocrotirii sănătății a fost votat astăzi în lectura a doua de 56 de deputați, comunică MOLDPRES.

Autorii documentului propun excluderea normelor legale care prevăd că Ministerul Sănătății gestionează asistența medicală primară. Potrivit autorilor, acest lucru este important inclusiv în contextul în care instituțiile de asistență medicală primară sunt fondate de către autoritățile publice locale.

De asemenea, se mai propune completarea Legii cu privire la ocrotirea sănătății cu prevederi care stipulează că cheltuielile pentru protezele individuale și consumabilele necesare reabilitării chirurgicale și protetice a unor categorii de pacienți vor fi acoperite din fondul asigurării obligatorii de asistență medicală.

img23009714

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!