ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea privind drepturile copilului a fost racordată la prevederile Convenției ONU

12:31 | 30.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul a votat astăzi în lectura a doua o nouă lege privind drepturile copilului, prevederile căreia au fost racordate la Convenția ONU din acest domeniu, comunică MOLDPRES.

Documentul a fost elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, întrucât prevederile actuale ale Legii cu privire la drepturile copilului, adoptată în anul 1994, reflectă vag direcțiile prioritate ale statului în domeniu, iar unele prevederi și-au pierdut actualitatea.

Respectiv, în noua lege, fiecare drept al copilului este descris pe deplin, conform Convenției ONU. De asemenea, în document sunt stipulate principalele definiții din domeniu, sunt elucidate principiile de asigurare a drepturilor copilului, atribuțiile autorităților publice centrale și locale și interacțiunea acestora în procesul de asigurare a respectării drepturilor copilului.

Totodată, textul legii a fost completat cu articole noi, care vizează dreptul copilului la libera exprimare, opinie și participare. Proiectul promovează interesul copilului de a beneficia de protecție fără nicio discriminare.

img23009715

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!