ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedura de înregistrare pentru pensiunile turistice va fi simplificată

12:47 | 30.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Activitatea în domeniul alimentar va fi facilitată. Parlamentul a votat astăzi în lectura a doua un proiect în acest sens, comunică MOLDPRES.

Astfel, va fi simplificată procedura de înregistrare pentru micii producători, producătorii artizanali și pensiunile turistice.

Documentul mai propune modificarea unor acte normative care reglementează activitatea cu produse de uz fitosanitar și cu fertilizanți; activitatea sanitar-veterinară; desfășurarea activităților de comerț pe teritoriul Republicii Moldova; reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător; igiena produselor alimentare; siguranța alimentelor.

Printre prevederile proiectului de lege se regăsesc excluderea certificatului de inofensivitate (la export sau reexport) pentru produsele alimentare, inclusiv cele ambalate; simplificarea procedurii de eliberare a autorizației sanitar-veterinare pentru mijloacele de transport; reducerea frecvenței prelevării de probe adaptată specificului și dimensiunii întreprinderii, cu condiția ca siguranța produselor alimentare să nu fie compromisă etc.

O altă prevedere a proiectului se referă la pensiunile turistice și agroturistice cu servicii de pregătire și servire a mesei. Acestea vor putea să producă vin din materia primă proprie, iar vinul va putea fi servit sau comercializat direct consumatorilor.

Prevederile proiectului vor intra în vigoare, cu unele excepții, la expirarea a două luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

img23009717

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!