ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul de desfășurare a activității de îngrijire calificată a copiilor în baza patentei va fi extins

13:17 | 30.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Activitatea de îngrijitor/îngrijitoare calificată de copii în baza patentei de întreprinzător va fi permisă până la 1 ianuarie 2025, comunică MOLDPRES.

Proiectul pentru modificarea unor acte legislative prevede că, începând cu 1 ianuarie 2025, activitatea îngrijitorilor pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani va fi organizată ca activitate independentă, conform unui nou mecanism de reglementare propus de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

„În acest moment, prevederile legislative cu privire la activitatea independentă nu acoperă domeniul serviciilor alternative de îngrijire a copiilor. Pentru a asigura siguranța și protecția copiilor, precum și a celor care prestează aceste servicii, să-a decis extinderea cu un an a termenului-limită de desfășurare a activității în bază de patentă a îngrijitorilor care prestează servicii alternative de îngrijire a copiilor cu vârsta de până la 3 ani”, se menționează în nota informativă a inițiativei legislative.

img23009719

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!