ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisarul UE Paolo Gentiloni confirmă sprijinul deplin al CE față de aderarea Bulgariei la Schengen

15:30 | 30.11.2023 Categorie: Externe

Sofia, 30 nov. /MOLDPRES/. Comisarul UE pentru economie, Paolo Gentiloni, aflat în vizită în Bulgaria, i-a exprimat prim-ministrului Nikolay Denkov sprijinul deplin al Comisiei Europene (CE) pentru aderarea Bulgariei la Schengen, precum și pentru aderarea la zona euro. Cei doi s-au întâlnit joi la Consiliul de miniștri, transmite BTA.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat chestiuni legate de reforma justiției din Bulgaria, lupta împotriva corupției și decarbonizarea. Problemele sunt esențiale atât pentru integrarea globală a Bulgariei în instituțiile europene, cât și în special pentru punerea în aplicare a planului său de redresare și reziliență.

Premierul Denkov a subliniat că guvernul lucrează în mod consecvent la toate problemele cheie și rezolvă probleme grave care au fost amânate de ani de zile - atât în statul de drept, cât și în lupta împotriva corupției, precum și în sectorul energetic. Prim-ministrul a menționat că guvernul acționează în deplină conformitate cu așteptările Comisiei Europene de progres și a subliniat că în săptămânile următoare accentul trebuie pus pe Adunarea Națională, unde urmează să fie luate decizii importante.

Comisarul UE efectuează joi și vineri o vizită de lucru în Bulgaria pentru a discuta cu autoritățile bulgare și cu părțile interesate perspectivele economice ale UE și Bulgariei în ajunul anului 2024.

Joi, Comisarul Gentiloni urmează de asemenea să se consulte cu ministrul de Finanțe Assen Vassilev și cu președinții și vicepreședinții comisiilor parlamentare relevante. De asemenea, va participa la o masă rotundă cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

Vineri, Comisarul Gentiloni urmează să se întâlnească cu vicepremierul și ministrul de Externe Mariya Gabriel, guvernatorul Băncii naționale bulgare Dimitar Radev și membrii Consiliului pentru analize economice.

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii

img23009727

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!