ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

17:34 | 30.11.2023 Categorie: Comunicate

ANI a emis trei acte de constatare, un deputat din Adunarea Populară a unității teritorile autonome Găgăuzia a fost constatat cu avere nejustificată de peste cinci sute de mii de lei

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. În rezultatul controlului inițiat în august 2022, Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare a încălcării regimului juridic al declarării averii în privința unui deputat din Adunarea Populară a UTA Găgăuzia.

Astfel, în cadrul procedurii de control inspectorul de integritate a constatat prezența unor diferențe substanțiale în anii 2019, 2020 și 2021 în mărime totală de 576 397,41 lei între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de către subiect și membrii săi de familie. Diferențele substanțiale au fost generate la procurarea a 3 automobile.

Ținând cont că nu s-au prezentat acte justificative concludente privind proveniența mijloacelor bănești, inspectorul de integritate a stabilit caracterul nejustificat al deținerii acestor averi.

De menționat că, subiectul are dreptul de a contesta actul de constatare, iar confiscarea averii nejustificate se dispune doar printr-o hotărâre irevocabilă a instanței de judecată.

Autoritatea a finalizat și 2 proceduri de control inițiate în privința unor primari din raionul Soroca și Hîncești. În rezultatul controalelor realizate s-a constatat lipsa încălcării regimului juridic al declarării averii și intereselor personale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!