ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Sănătății

17:35 | 30.11.2023 Categorie: Comunicate

Astăzi s-a desfășurat conferința „Schimbând începutul, transformăm întreaga poveste: intervenția timpurie în copilărie face diferența”

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Astăzi a avut loc conferința cu genericul „Schimbând începutul, transformăm întreaga poveste: intervenția timpurie în copilărie face diferența”, organizată în scopul consolidării sistemului de intervenție timpurie, prin împărtășirea de bune practici, cunoștințe și inovații implementate la nivel mondial. Evenimentul a reunit oficiali, experți, beneficiari ai intervenției timpurii în copilărie, furnizori de astfel de servicii din țară și din străinătate și parteneri de dezvoltare.

Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății Alexandru Gasnaș a susținut un discurs în cadrul conferinței, evidențiind importanța serviciilor de intervenție timpurie. Oficialul a subliniat implicarea Ministerului Sănătății în asigurarea standardelor de calitate necesare pentru funcționarea acestor servicii, precizând că este o investiție în viitorul copiilor și calea prin care fiecare copil să atingă potențialul maxim de dezvoltare.

Menționăm că, în baza unui regulament-cadru privind organizarea și funcționarea serviciilor de intervenție timpurie, aprobat de Executiv, a fost extinsă vârsta copiilor care pot beneficia de aceste servicii – de la trei, la cinci ani. Totodată, vor fi create 24 de centre de intervenție timpurie în raioanele țării, în cadrul cărora va fi acordată asistență de către echipe interdisciplinare, asigurând incluziunea socială și educațională a copiilor.

Conferința este organizată de Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii, cu suportul financiar al Guvernului Japoniei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!