ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Radei Supreme a Ucrainei a susținut un discurs în plenul Parlamentului de la Chișinău

20:36 | 30.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, a susținut astăzi un discurs în ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Oficialul ucrainean a fost întâmpinat de speakerul Igor Grosu, care a menționat că atât țara noastră, cât și Ucraina au ales calea democrației, calea europeană și au primit statutul de țări candidate la UE.

„Speranța noastră este ca în viitorul cel mai apropiat toate statele membre ale Uniunii Europene vor sprijini unanim deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru Ucraina și Republica Moldova. Trebuie să acționăm ca o singură voce. Iar acesta va fi cel mai puternic semnal că suntem uniți într-un moment crucial pentru acest secol”, a spus Grosu.

Ruslan Stefanchuk și-a început discursul în limba română. El a mulțumit moldovenilor pentru că și-au deschis casele pentru a ajuta femeile și copiii ucraineni și a mulțumit autorităților de la Chișinău pentru susținere.

„De mai bine de 20 de luni, Ucraina trăiește realitatea unui război la scară largă și își apară dreptul la suveranitate. Chiar dacă războiul injust continuă, sperăm în fiecare zi la o pace justă, de durată și cuprinzătoare. Alegerea Ucrainei este evidentă, nu avem altă alegere pentru a ne păstra independența statului și proteja existența ucrainenilor. Invadatorii ruși trebuie să plece de pe pământul nostru”, a spus oficialul.

El a reiterat că țara sa optează pentru consolidarea relațiilor bilaterale și pentru integrarea europeană.

img23009735

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!