ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Israel-Hamas: Opt ostatici au fost eliberaţi, inclusiv cetăţeni cu dublă cetăţenie

08:10 | 01.12.2023 Categorie: Externe

Doha, 1 dec. /MOLDPRES/. Cetăţenii din Uruguay, Mexic şi Rusia se numără printre cei opt ostatici israelieni eliberaţi de Hamas în a şaptea zi a armistiţiului din Gaza, a declarat vineri Qatar, mediator al acordului, informează AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

"Cei opt cetăţeni israelieni eliberaţi astăzi ca parte a acordului sunt doi minori şi şase femei", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Qatar, Majed Al-Ansari.

Un număr de 30 de palestinieni urmau să fie eliberaţi din închisorile israeliene în schimbul unui total de zece ostatici din Gaza, o cifră ce include "doi cetăţeni ruşi care au fost eliberaţi ieri", miercuri, a adăugat el.

Şase ostatici eliberaţi joi în Gaza au sosit în Israel, a anunţat biroul premierului israelian joi seară, după eliberarea a două femei mai devreme în cursul zilei.

De vinerea trecută, Hamas a eliberat aproximativ zece ostatici în fiecare zi, iar Israelul a eliberat de trei ori mai mulţi deţinuţi palestinieni, ca parte a unui armistiţiu care a început pe 24 noiembrie şi, teoretic, expiră vineri la 7:00 a.m. (05:00 GMT). Aceste eliberări aduc numărul ostaticilor eliberaţi la 110. 

Discuţiile continuă pentru extinderea armistiţiului.

img23009738

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!