ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu: „România este pentru noi un pilon de rezistență și cel mai aprig avocat în drumul nostru european”

09:41 | 01.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. România este pentru noi un pilon de rezistență și cel mai aprig avocat în drumul nostru european. Mesajul a fost transmis de șeful statului Maia Sandu, cu ocazia marcării astăzi a Zilei Naționale a României, informează MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că România este iubită în Republica Moldova, pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc - limba transmisă cu dragoste de părinți, istoria de la care învățăm multiple lecții de demnitate și cultura care construiește cele mai statornice punți.

„România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Și știu că și Moldova este iubită în România. România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii. Și ca orice iubire autentică România nu a strigat-o bătându-se cu pumnul în piept, ci a manifestat-o indiferent de circumstanțe. Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie, ne ajută să modernizăm localitățile, să salvăm viețile cetățenilor de pe malul stâng al Prutului prin serviciul medical de urgență SMURD, ne-a oferit primele ajutoare pe timp de criză pandemică. Și nu doar lista lungă a ajutoarelor oferite ne face să fim profund recunoscători, ci și încrederea noastră că putem mereu conta pe România”, a remarcat Maia Sandu.

Președintele a menționat că România este pentru țara noastră un pilon de rezistență și este cel mai aprig avocat în drumul nostru european. „O privim cu speranță atunci când ne aflăm la nevoie și ca reper în aspirațiile noastre de aderare la UE. Iar România ne privește cu încredere că vom izbuti în calea aleasă. Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul. Ne leagă dorința de a construi o societate dreaptă și bună pentru toți cetățenii noștri, de a deveni mai puternici împreună. Drumul nostru este comun - locul nostru este împreună în Uniunea Europeană. Știm România alături de noi - și acest lucru ne ajută să avem încredere în viitor, oricât de mari ar fi încercările prin care trecem. La mulți ani tuturor celor care simt românește, vorbesc limba română și iubesc România! La mulți ani, România!”, a afirmat Maia Sandu.

Astăzi este Ziua Națională a României. La 1 decembrie se împlinesc 105 ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

img23009744

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!