ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu: România a fost și rămâne susținătoarea fermă a Republicii Moldova

09:56 | 01.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Speakerul Igor Grosu a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României, comunică MOLDPRES.

Președintele Parlamentului a menționat că “ transmite recunoștința noastră tuturor românilor pentru receptivitatea și promptitudinea cu care răspund la nevoile Republicii Moldova și ale cetățenilor noștri”.

„Republica Moldova a simțit mereu umărul României alături, care ne-a ajutat să trecem mai ușor prin crize, dar și să începem a construi un viitor mai bun la noi acasă. România a fost și rămâne susținătoarea noastră fermă pe plan economic, politic, diplomatic, cultural, educațional. Împreună construim poduri, grădinițe, muzee, săli de cultură, gazoducte, eliminăm tarifele la roaming, scăpăm de dependența energetică față de Rusia. Sprijinul oferit este resimțit de cetățenii noștri din toate regiunile – lucrul pentru care Vă mulțumim. La mulți ani, românilor de pretutindeni!”, a scris speakerul.

Cu mesaje de felicitare a venit întreaga conducere a Republicii Moldova, iar mai mulți militari moldoveni printre care și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi și comandatul Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc, participă la parada militară de la București.

img23009747

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!