ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bolnavii cu malformații cardiace vor avea acces la o nouă metodă de tratament

10:17 | 01.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Persoanele diagnosticate cu malformații cardiace congenitale au acces la o metodă modernă de tratament, implementată în premieră într-o instituție publică - la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, procedura minim invazivă presupune închiderea defectului septal atrial sau ventricular cu ajutorul unui dispozitiv de tip „umbreluță”. Corecția malformației este efectuată prin implantarea dispozitivului la nivelul defectului cardiac și ocluzia acestuia, procedură care împiedică circulația anormală a sângelui.

Prin această metodă la SCR „Timofei Moșneaga” au fost tratate patru persoane cu defecte ale septului atrial în cazul cărora a fost recomandat acest tip de intervenție.

Conform sursei citate, în comparație cu intervenția chirurgicală clasică, în urma acestei proceduri pacienții se recuperează mai rapid și respectiv durata de spitalizare este mai redusă. Costul procedurii este acoperit din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală.

img23009748

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!