ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opera Națională va prezenta spectacolul ”Frumoasa din pădurea adormită”

10:24 | 01.12.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. La Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va avea loc duminică, 3 decembrie, la ora 17.00, spectacolul ”Frumoasa din pădurea adormită”, balet în trei acte de P. I. Ceaikovski, dirijor – Svetlana Popov, conducător artistic al trupei de balet – Anastasia Homițcaia, informează MOLDPRES.

Libretul este semnat de Ivan Vsevolojski şi Marius Petipa, după povestea lui Charles Perrault. Coregrafia: Marius Petipa. Redacţia: Constantin Sergheev (Sankt Petersburg). Scenografia: Veaceslav Ocunev. Pictor de costume: Irina Press. Mediatori de balet: Anastasia Homiţcaia, Liudmila Cerececea, Igor Gherciu și Cristina Rusu. Interpretează: soliștii, trupa de balet și Orchestra TNOB ”Maria Bieșu”.

Potrivit organizatorilor, baletul în trei acte de P. I. Ceaikovski este o călătorie emoționantă prin universul artistic, o simfonie a trăirilor umane transmise prin mișcările grațioase ale dansatorilor și notele muzicale care pătrund sufletele privitorilor. Este o experiență ce nu trebuie ratată pentru cei care doresc să se lase purtați de farmecul inegalabil al acestei opere clasice. Baletul a adus inovații semnificative în lumea coregrafiei, sub îndrumarea meticuloasă a lui Marius Petipa. Coregrafia sa a redefinit standardele eleganței și a introdus tehnici noi, influențând în mod semnificativ dezvoltarea baletului clasic.

În aceeași zi, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa în regia lui Vitalie Rusu, iar Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Păzea! Mătușele” de A. Korokii în regia lui Dumitru Koev.

Tot duminică, la ora 19.00, la Teatrul ”Luceafărul” va avea loc premiera spectacolului ”1946”, montat de regizorul Slava Sambriș după volumul ”Cartea foametei” de Larisa Turea.

img23009749

img23009749

img23009749

img23009749

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!