ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În luna decembrie, prețul gazului procurat de la Gazprom va fi de 831 de dolari pentru mia de metri cubi

10:31 | 01.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. În luna decembrie, prețul gazului procurat de către Moldovagaz de la Gazprom va fi de 831,04 de dolari pentru mia de metri cubi, față de 830,42 de dolari cât a fost în noiembrie. Anunțul a fost făcut astăzi de directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, transmite MOLDPRES. 

„Toată cantitatea de gaz procurată de la Gazprom va fi direcționată către „Tiraspoltransgaz”, a precizat șeful de la Moldovagaz.

Conform contractului semnat în octombrie 2021, prețul gazelor naturale cumpărate de Moldovagaz de la Gazprom se calculează diferit pe timp de iarnă și de vară.

La începutul lunii noiembrie, Energocom a anunțat că pentru octombrie-decembrie curent va vinde către Moldovagaz, gaze cu circa 605 dolari per mia de metri cubi.

img23009751

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!