ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile din satul Aluatu, raionul Taraclia

12:12 | 01.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a început astăzi tipărirea buletinelor de vot pentru turul doi al votării repetate pentru alegerea primarului în satul Aluatu din raionul Taraclia, care vor avea loc pe 3 decembrie curent, informează MOLDPRES.

În total, vor fi tipărite 768 de buletine de vot, dintre care 500 în limba română și 268 în limba rusă. Acestea vor fi de culoarea roz.

Lățimea unui buletin de vot este de 14 cm, iar lungimea de 12,8 cm. Costul unui buletin de vot constituie 3,60 lei. Valoarea totală a tirajului de buletine de vot pentru turul doi al votării repetate pentru alegerea primarului în satul Aluatu din raionul Taraclia este de circa 2800 de lei (aproximativ 140 de euro).

Conform prevederilor noului Cod electoral, rata de participare pentru cel de-al doilea tur de scrutin este de cel puțin 1/5 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. La al doilea tur de scrutin se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi.

img23009758

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!