ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Compania Garda de Onoare a defilat în Piaţa Arcului de Triumf de la Bucureşti

15:46 | 01.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Militarii din Compania Garda de Onoare a Armatei Naţionale au participat astăzi la parada militară de la București, organizată de Ziua Naţională a României, informează MOLDPRES.

La evenimentele festive organizate cu acest prilej au fost invitați ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi și comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Eduard Ohladciuc.

Plutonul de militari al Armatei Naţionale, condus de maiorul Pavel Lîsîi, a defilat în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, alături de contingentele militare din România, Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, SUA, Țările de Jos.

În acest an, la parada din Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti au participat aproximativ 2 400 de militari şi specialişti din structurile de forţă române, precum și 250 de militari străini, din Republica Moldova, Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, precum şi militari din ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Militarii din R. Moldova participă la parada militară de la București începând cu anul 2014.

img23009772

img23009772

img23009772

img23009772

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!