ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 200 de participanți sunt așteptați în acest an la Conferința Businessul Fructelor

16:27 | 01.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Asociaţia Moldova Fruct în parteneriat cu Proiectul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, și Agenția de Investiții organizează, pe 7 și 8 decembrie, Conferința Națională "Business-ul Fructelor".  La eveniment sunt aşteptaţi peste două sute de participanţi, transmite MOLDPRES.

Evenimentul este la cea de-a IX ediție și reprezintă cea mai importantă platformă de informare și networking pentru sectorul fructelor din Republica Moldova. Producătorii și exportatorii de fructe moldoveni vor avea oportunitatea să învețe cele mai bune practici de la experți din Moldova, Italia, Țările de Jos, Germania, Polonia și România.

În cadrul conferinței din acest an, accent se va pune pe: alegerea soiurilor și  planificarea recoltelor de fructe sâmburoase, ambalaj modern pentru depozitarea și exportul fructelor, valorificarea potențialului piețelor noi pentru fructele din Republica Moldova etc.

„O premieră în ediția din acest an este panelul comercial B2B - o platformă unică pentru negocierea fără intermediari între exportatori și importatori. Este vorba de un panel dedicat, cu sală de negocieri și înregistrare prealabilă pentru participanții conferinței. Prin intermediul acestei platforme, producătorii și exportatorii au oportunitatea să-și prezinte oferta și să stabilească relații de colaborare cu comercianți internaționali de fructe”, indică organizatorii.

Conferința „Business-ul Fructelor” se adresează reprezentanților ramurii interesați de evoluțiile din domeniul horticol. Totodată, evenimentul creează atmosfera potrivită pentru contacte cu potențiali parteneri de afaceri și socializare, oferind oportunități de interacțiune și schimb de idei. 

img23009774

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!