ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul Cultural bulgar din Odesa găzduiește o expoziție

19:08 | 01.12.2023 Categorie: Externe

Sofia, 1 dec. /MOLDPRES/. O expoziție a fost deschisă joi la Centrul Cultural bulgar din orașul ucrainean Odesa de pe litoralul Mării Negre, comunică BTA.

Intitulată Expoziția Invincibililor – Ofensivă a Artei, proiectul este ideea dnei Olena Alekseenko, Lucrator de Onoare al Culturii din Ucraina.  

"Scopul proiectului este de a prezenta oamenii, prin arta, spiritul perseverent al poporului ucrainean. Expoziția cuprinde lucrări a 16 artiști din Odesa și regiune. Doi din acești artiști au rădăcini bulgare: Yury Pismak și Yury Belchev,’’ a menționat pentru BTA Olena Alekseenko.  

"Centrul Cultural bulgar este deschis nu doar pentru comunitatea bulgară, dar si pentru reprezentanții orașului nostru multinațional Odesa. Până la 50 de expoziții sunt organizate aici anual. Noi lucram în strânsă colaborare cu toate instituțiile culturale din oraș și ONG-uri. Această expoziție este parte a activităților noastre comune,’’ a spus Dimitar Terzi, directorului Centrul Cultural bulgar.  

Foto: BTA

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii

img23009779

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!