ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC Activitatea ANTA va fi eficientizată

10:01 | 02.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Structura Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) va fi optimizată, iar instituția își va desfășura activitatea în baza unui Regulament modificat. Hotărârea Guvernului care vizează eficientizarea activității ANTA și creșterea calității activităților de control a fost publicată în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Modificările vizează în special subdiviziunea cu funcții de supraveghere și control. În acest sens, documentul prevede constituirea a trei direcții noi - Direcția supraveghere și control operațiuni de transport rutier, Direcția supraveghere și control activități conexe și conformare și Direcția suport și protecție consumatori. 

De asemenea, va fi consolidată subdiviziunea responsabilă de identificarea, prevenirea și contracararea amenințărilor, vulnerabilităților și riscurilor ce ar putea să compromită activitatea ANTA. Potrivit documentului, echipele de control ale ANTA urmează să fie dotate cu camere video de corp, iar angajații vor fi obligați să utilizeze sistemele de supraveghere video portabile în timpul activităților de control. 

Sursa: monitorul.gov.md

img23009784

img23009784

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!