ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atac armat la Paris, un german ucis şi două persoane rănite

07:56 | 03.12.2023 Categorie: Externe

Paris, 3 dec. /MOLDPRES/. Un german a fost ucis şi două persoane au fost rănite sâmbătă seara la Paris într-un atac cu cuţitul şi ciocanul în apropiere de Turnul Eiffel, unde presupusul autor, un francez cunoscut pentru islamism radical şi tulburări psihice, a fost arestat, potrivit unor surse din poliţie şi judiciare, notează AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Justiţia franceză a deschis o anchetă pentru asasinat şi tentativă de asasinat.

Agresorul, un francez născut în 1997, a înjunghiat mortal un bărbat de naţionalitate germană născut în 1999 şi a rănit alţi doi la câteva sute de metri de Turnul Eiffel. El a fost arestat şi plasat în custodia poliţiei în cadrul anchetei încredinţate brigăzii penale din Paris, a precizat Parchetul din Paris.

În vârstă de peste douăzeci de ani, presupusul autor, cunoscut pentru islamism radical şi tulburări psihice, a strigat "Allah Akbar" în momentul faptelor, potrivit unei surse din poliţie.

El fusese deja condamnat la patru ani de închisoare în 2016 pentru că dorea să treacă la acţiuni violente, a făcut cunoscut ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, care a ţinut un briefing de presă la faţa locului.

Victima decedată este un turist german, potrivit ministrului Darmanin. Cei doi răniţi sunt un francez, în vârstă de aproximativ şaizeci de ani, şi un turist străin, a cărui naţionalitate nu a fost precizată, care a fost rănit cu un ciocan, a precizat el.

"Nu vom ceda în faţa terorismului", a reacţionat premierul francez, Elisabeth Borne.

Atacul a avut loc la mai puţin de două luni după cel de la Arras, în nordul Franţei, care a costat viaţa unui profesor la jumătatea lui octombrie şi a condus la ridicarea planului de securitate Vigipirate la nivelul maxim de "urgenţă atentat".

img23009791

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!