ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a avut loc cea de-a VII-a ediție a concursului Robo Liga Bibliotecilor

10:26 | 04.12.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, cu susținerea Ministerului Culturii, a reunit sâmbătă, 2 decembrie, echipele de robotică din biblioteci la cea de-a VII-a ediție a competiției Robo Liga Bibliotecilor, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului instituției, Eugenia Bejan, concursul s-a desfășurat în format online. Circa 60 de copii, bibliotecari, antrenori, care reprezintă cluburile de robotică din nouă biblioteci publice din Republica Moldova, și-au etalat abilitățile de programare, creativitatea, imaginația și spiritul inovativ în această competiție inedită.

Echipele au concurat pentru cupa Premiul Mare și cupele pentru Cele mai bune echipe în probele concursului: Robotul ce reprezintă o profesie, Robotul care ne ajută să avem un mod sănătos de viață, Prezentarea artistică a echipei. De asemenea, au fost acordate și premii speciale, iar toți membrii echipelor participante la concurs au primit medalii și certificate și cadouri.

Premiile principale au fost obținute de următoarele cluburi: Premiul Mare - Clubul FunTastic de la Biblioteca Publică Izbiște Criuleni, Cel mai bun la proba „Prezentarea artistică a echipei” - Clubul Robo-Crushers de la Biblioteca Raională „Petre Ștefănucă” Ialoveni, Cel mai bun la proba „Robotul ce reprezintă o profesie” - Clubul Robo K1 de la Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă” Orhei, Cel mai bun la proba „Robotul care ne ajută să avem un mod sănătos de viață” - Clubul Meteor de la Biblioteca Raională „Dimitrie Cantemir” Ungheni, Premiul special pentru valoarea mesajului - Clubul John Branch de la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Premiul special pentru impact social - Clubul Skynet de la Biblioteca Raională „Ion Ungureanu” Căușeni, Premiul special pentru ingeniozitate - Clubul Robodropia de la Biblioteca pentru Copii Drochia, Premiul special pentru cel mai amuzant robot - Clubul Fighter Robot de la Biblioteca Publică Râșcova Criuleni și Premiul special pentru spirit de echipă  - Clubul „TitanicX” Biblioteca Raională „Mihai Eminescu” Fălești.  

Pentru a răspunde cererii educaționale crescânde în domeniul științei și ingineriei, începând cu 2016, cu susținerea programului Novateca, 19 cluburi de robotică de la Biblioteca Națională pentru Copii, bibliotecile din Ialoveni, Fălești, Telenești, Rezina, Căușeni, Ungheni, Cahul, Drochia, Chișinău, Orhei, Glodeni, Voinova, Gălești, Drujba, Râșcova, Izbiște, Cricova și Molovata Nouă au fost echipate cu seturi de robotică și oferă acces public tinerilor pasionați de programare.

img23009807

img23009807

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!