ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Cahul a fost depistat un caz de tăieri ilicite de copaci cu implicarea unui angajat al întreprinderii silvice

11:46 | 04.12.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Inspectoratul pentru Protecţia Mediului (IPM) a anunţat astăzi despre tăieri ilicite în fondul forestier al raionului Cahul, cu implicarea unui angajat al Întreprinderii silvice din localitate, transmite MOLDPRES.

„Un incident a avut loc în apropierea localității Vadul lui Isac din Cahul, atunci când inspectorii de mediu, în colaborare cu polițiștii de frontieră de la Brânza, au descoperit și oprit un transport, încărcat ilegal cu masă lemnoasă, fiind implicat un angajat al Întreprinderii Silvice Cahul. Inspectorii de mediu au descoperit 34 de arbori de salcie, cu diametre cuprinse între 8-40 cm, care fuseseră tăiați ilegal din fondul forestier gestionat de către Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură „Silva -Sud” Cahul”, indică IPM.

Potrivit sursei citate, pe acest caz a fost întocmi un proces-verbal de contravenție împotriva persoanei responsabile, care este angajat al întreprinderii silvice Cahul. Acesta va fi sancționat conform Codului Contravențional al Republicii Moldova, cu achitarea prejudiciului cauzat mediului înconjurător.

„Masa lemnoasă ilegal tăiată va fi predată întreprinderii silvice pentru a recupera paguba adusă naturii”, rezumă Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

img23009812

img23009812

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!