ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o conversație telefonică cu viceprim-ministru pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Ucrainei

12:17 | 04.12.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a avut o conversație telefonică cu Olha Stefanishyna, viceprim-ministru pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Ucrainei, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Oficialii au remarcat progresele semnificative înregistrate atât de Republica Moldova, cât și de Ucraina, care a condus la recomandarea Comisiei Europene către Consiliul European pentru începerea negocierilor de aderare cu țările noastre. Ne bazăm pe faptul că această recomandare va constitui o fundație solidă pentru statele membre ale Uniunii Europene să-și exprime susținerea prin votul lor în cadrul Consiliului programat pentru 14-15 decembrie.

„În timpul discuției, am reiterat angajamentul nostru ferm față de suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional. Am subliniat, de asemenea, că vom continua să acordăm întreaga noastră asistență prietenilor noștri ucraineni, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale”, a spus Nicu Popescu.

img23009813

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!