ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alexandr Kalinin este citat la procuratură

12:54 | 04.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Liderul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, căruia recent i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova, este citat de procurorii PCCOCS pentru audieri după ce a anunțat despre formarea unui pluton internațional de soldați, care ar urma să lupte în Ucraina și eventual în Moldova, pe viitor, comunică MOLDPRES.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că s-a autosesizat urmare a anunțului lui Alexandr Kalinin despre formarea unui pluton internațional de soldați, care ar urma să lupte în Ucraina și eventual în Moldova, pe viitor. Anunțul a fost publicat de agenția de presă din Rusia „Ria Novosti” în data de 1 decembrie 2023.

Conform sursei citate, urmare a acestor declarații, autorul acestora este citat de procurorii PCCOCS pentru audieri, în vederea atribuirii statutului procesual-penal.

„În ceea ce privește acțiunile procurorilor vizavi de declarațiile precedente ale acestuia, de propagare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, urmărirea penală continuă pentru adoptarea unei soluții pe dosar”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Recent, în Monitorul Oficial a fost publicat decretul prezidențial privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova lui Alexandr Kalinin.

Potrivit documentului, decretul a fost semnat în baza art. 23 alin. (1)  lit. c) din  Legea  cetăţeniei  Republicii  Moldova, care prevede „săvârşirea faptelor deosebit de grave prin care se aduc prejudicii esenţiale statului”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!