ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un alt general rus a murit pe frontul din Ucraina

13:29 | 04.12.2023 Categorie: Externe

Moscova, 4 dec. /MOLDPRES/. Generalul maior Vladimir Zavadski, comandantul adjunct al Corpului 14 al armatei ruse, a fost ucis în Ucraina, a declarat luni un oficial regional rus de rang înalt. Acesta ar fi al șaptelea general rus mort pe frontul ucrainean, relatează BBC, preluat de digi24.ro și MOLDPRES.

Mai multe surse ruse care susțin invazia militară a Ucrainei au raportat moartea comandantului adjunct al Corpului 14 Armată, generalul-maior Vladimir Zavadski.

Primele mesaje despre moartea generalului-maior Zavadski au apărut în discuțiile cu circuit închis ale Școlii de comandă a armelor combinate din Moscova în seara zilei de 28 noiembrie, transmite Serviciul rus BBC. Unul dintre absolvenții școlii a raportat că la aproximativ 14:30, ora Moscovei, generalul a fost aruncat în aer de o mină în timp ce se afla într-o zonă de luptă. Primul mijloc de presă care a raportat moartea generalului Zavadski a fost site-ul web din Belarus Gusar.by.

Ministerul rus al Apărării nu a raportat încă nimic despre moartea generalului-maior Zavadski. Dar nici anterior, într-o serie de cazuri, nu a publicat nimic despre moartea altor ofițeri superiori, chiar și după ce cunoscuți ai victimelor au vorbit public despre asta.

Zavadski a absolvit Școala de Comandă din Moscova în 2000, iar înainte de aceasta, în 1995, Școala Militară Suvorov de Gărzile Ulyanovsk. Din 2018 până în 2021, generalul-maior a comandat divizia de tancuri Kantemirovskaia din regiunea Moscovei. La momentul morții sale, era comandant adjunct al Corpului 14 Armată.

Patru generali ruși (Andrei Suhovetski, Vladimir Frolov, Kanamat Botashev și Roman Kutuzov) au murit în primele patru luni ale războiului. Apoi, timp de exact un an, nu au existat pierderi confirmate la nivel înalt, în cadrul ofițerilor ruși.

Potrivit experților, moartea generalilor poate fi legată de particularitățile structurii armatei ruse.

De exemplu, în prima fază a invaziei, din cauza problemelor larg răspândite cu stabilirea canalelor de comunicare și logistică sigure, generalii au trebuit să fie personal aproape de linia frontului pentru a monitoriza situația și a da ordine, răspunzând rapid la schimbările de situație, ceea ce le-au crescut șansele de a fi uciși. Mai târziu, generalii au murit și din cauza loviturilor precise de la sistemele de artilerie cu rază lungă de acțiune furnizate Ucrainei de aliații occidentali.

img23009818

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!