ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu un grup de producători de cereale

18:23 | 04.12.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu un grup de producători de cereale, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, șefa statului a menționat că statul trebuie să fie alături de agricultori în această perioadă complicată și a accentuat sprijinul important acordat în ultimul an pentru sectorul agricol, inclusiv subvențiile de 1.9 miliarde de lei din acest an.

Maia Sandu a precizat că subvențiile pentru gospodăriile agricole trebuie să rezulte în afaceri competitive, care contribuie la bugetul de stat și asigură locuri de muncă. Obiectivul fondului de subvenționare este de a ajuta agricultorii moldoveni să facă produse cu valoare adăugată înaltă, să aducă profit companiilor și să contribuie la dezvoltarea economică a întregii țări. 

Președintele a menționat că problemele concrete trebuie rezolvate în colaborare cu Ministerul de profil și a îndemnat grupul de producători de cereale să continue discuțiile cu Executivul. 

img23009838

img23009838

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!