ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina a fost vizată de peste 20 de drone de luptă ruseşti

08:59 | 05.12.2023 Categorie: Externe

Kiev, 5 dec. /MOLDPRES/. Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează dpa, citată de Agerpres și MOLDPRES.

Un număr de 18 drone, care au fost lansate din peninsula Crimeea, precum şi racheta, au fost respinse cu succes, au anunţat luni Forţele Aeriene Ucrainene pe Telegram.

Iniţial, nu au fost raportate victime sau pagube.

În total, apărarea antiaeriană a fost activă în nouă regiuni ale ţării în timpul nopţii, potrivit sursei citate.

Autorităţile ruse au confirmat oficial decesul unui alt general în Ucraina."Comandantul adjunct al Corpului 14 de armată al Flotei Mării Nordului, generalul-maior Vladimir Zavadski, a căzut în luptă în regiunea operaţiunii militare speciale", a informat pe Telegram Aleksandr Gusev, guvernatorul Voronejului, o regiune care se învecinează la est cu Ucraina. Presa ucraineană a raportat săptămâna trecută moartea lui Zavadski.

Potrivit surselor ruse, şase generali au murit în conflict, în afară lui Zavadski, în timp ce Ucraina a revendicat moartea a cel puţin 12 generali ruşi.

Aproximativ 70.000 de soldaţi şi mercenari ruşi (50.000 de soldaţi şi 20.000 de mercenari Wagner) au murit de la începutul invaziei Ucrainei, a estimat Ministerul britanic al Apărării în informarea sa zilnică despre război, publicată luni.

Alţi 180.000 până la 240.000 de soldaţi ruşi au fost răniţi, alături de 40.000 de mercenari, potrivit raportului.

"Aceasta oferă o estimare de 290.000 - 350.000 de victime în rândul combatanţilor ruşi". Media ar fi de 320.000, a spus Ministerul Apărării.

Ambele taberele nu îşi dezvăluie bilanţul victimelor, făcând imposibilă confirmarea estimărilor.

Potrivit unei estimări a NATO de la sfârşitul lunii noiembrie, victimele din tabără rusă, morţi şi răniţi, au depăşit 300.000.

Moscova respinge informările britanice, calificându-le drept propagandă anti-rusească.

img23009844

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!