ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Veniturile bugetului de stat au crescut cu 10% în perioada ianuarie - octombrie curent

09:43 | 05.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. În zece luni ale anului curent, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit circa 51,8 miliarde de lei (2,59 miliarde de euro), fiind în creștere cu aproximativ 10% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Informațiile au fost prezentate astăzi de Ministerul Finanțelor, transmite MOLDPRES.

Astfel, încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă 22,3 miliarde de lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal - 28,5 miliarde de lei.

Potrivit Ministerului Finanțelor, cheltuielile au constituit 62,3 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2022, acestea sunt mai mari cu 18,7 %.

La finele lunii octombrie curent, s-a înregistrat un deficit în sumă de 10,5 miliarde de lei. Sursele de finanțare a deficitului s-au format din surse interne și surse externe.

img23009846

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!