ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un consilier orășenesc din or. Codru a fost depistat de ANI cu avere nejustificată

14:09 | 05.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Un consilier orășenesc din Consiliul or. Codru a fost constatat de Autoritatea Națională de Integritate cu avere nejustificată de peste patru sute de mii de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit ANI, în cadrul procedurii de control inspectorul de integritate a constatat prezența unei diferențe substanțiale în anul 2019 în mărime totală de 466890,07 lei între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de către consilier și membrii săi de familie.

Diferența substanțială a fost generată de alimentarea contului cu numerar pentru adjudecarea unui bun imobil la licitație.

Consilierul are dreptul de a contesta actul de constatare, iar confiscarea averii nejustificate se dispune doar printr-o hotărâre irevocabilă a instanței de judecată.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!