ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antreprenorii, primăriile și instituțiile centrale vor putea accesa fonduri europene pentru digitalizare

14:44 | 05.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Antreprenorii, primăriile și instituțiile centrale vor putea accesa fonduri europene pentru digitalizare. Acest lucru va fi posibil după ce țara noastră a finalizat negocierile cu UE pentru aderarea Republicii Moldova la Programul Europa Digitală. Anunțul a fost făcut astăzi de vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, transmite MOLDPRES. 

„Acest program (Digital Europe Programme) înseamnă acces la fonduri pentru a spori digitalizarea afacerilor, cetățenilor și a administrațiilor de pe continent. În total, fondurile disponibile pentru toate țările membre ale programului până în anul 2027 ajung la 7,5 miliarde euro. Antreprenorii, primăriile și instituțiile centrale vor putea accesa fonduri europene pentru digitalizare. Încă o oportunitate ce vine din partea UE”, a afirmat Dumitru Alaiba. 

Europa digitală este un nou program de finanțare al UE axat pe aducerea tehnologiei digitale întreprinderilor, cetățenilor și administrațiilor publice. Cu un buget total planificat de 7,5 miliarde de euro, acesta urmărește să accelereze redresarea economică și să modeleze transformarea digitală a societății și a economiei Europei, aducând beneficii tuturor cetățenilor, dar în special întreprinderilor mici și mijlocii.

img23009865

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!