ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

114 instituții medico-sanitare au primit calculatoare cumpărate cu suportul OMS

15:33 | 05.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Un număr de 114 instituții medico-sanitare publice de asistență medicală primară și specializată de ambulator au primit astăzi calculatoare moderne achiziționate cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății, comunică MOLDPRES.

Evenimentul de transmitere oficială a computerelor a avut loc la Centrul de Sănătate Trușeni, care este una dintre instituțiile beneficiare.

Potrivit Ministerului Sănătății, datorită acestor echipamente, va fi consolidat sistemul de monitorizare și raportare a vaccinării împotriva COVID-19 și a gripei, precum și capacitățile cabinetelor de vaccinare din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, având în vedere importanța esențială a tehnologiei în gestionarea eficientă a informațiilor.

Lotul de 400 de calculatoare a fost procurat de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul financiar al USAID Moldova, costul total fiind de 258.800 de dolari.

img23009868

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!