ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Satul European Expres”: 76 de localități beneficiază de zone de agrement modernizate

09:32 | 06.12.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Un număr de 76 de localități din țară beneficiază deja de zone de agrement modernizate, în principal prin construirea căilor de acces către principalele instituții publice, precum și amenajarea terenurilor de joacă. Lucrările au fost efectuate în cadrul programului „Satul European Expres”, transmite MOLDPRES.

Un exemplu în acest sens este scuarul proaspăt reamenajat din satul Ratuș, raionul Criuleni. Cu o finanțare de aproape 334 mii de lei (16,7 mii de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională Locală, în localitate a fost renovat parcul din apropierea Casei de Cultură.

Programul național „Satul European Expres” este o continuitate a Programului „Satul European” și a fost lansat la inițiativa președintelui Maia Sandu cu scopul de a permite localităților să implementeze proiecte rapide, în maximum șase luni, care necesită mai puține resurse financiare. Acesta include 399 de proiecte de modernizare a infrastructurii în satele din Republica Moldova, iar 154 dintre acestea au fost finalizate până în prezent.

img23009879

img23009879

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!