ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul dublează bursele studenților din domeniul educației

11:25 | 06.12.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Începând cu anul viitor, studenții pedagogi vor beneficia de burse în mărime dublă. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Cabinetul de miniștri, ca măsură de susținere a viitoarelor cadre didactice, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

Astfel, studenții de la ciclul I licență, care beneficiază de bursă de categoria I, vor primi lunar din bugetul de stat 2810 lei, pentru categoria II sunt prevăzute 2800 de lei, pentru categoria III – 2200 de lei.

Mărimea bursei pentru studenții din anii terminali de la specialitățile din domeniul educației a fost majorată la 3280 lei, pentru categoria I,  până la 2800 lei pentru categoria II și 2570 de lei pentru categoria III.

Din numărul total de studenți, burse de categoria I primesc 10%, de categoria II - 20% și de categoria III - 70%.

Pentru dublarea cuantumului burselor studenților cu profil pedagogic, din bugetul de stat, anul viitor, vor fi alocate peste 34 milioane de lei.

img23009891

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!