ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul susține crearea Centrului Cultural  „Eugen Doga”

11:29 | 06.12.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Edificiul amplasat în capitală, pe strada Veronica Micle nr 5, construcțiile și terenul aferent acestora vor fi transmise din proprietatea statului în gestiunea primăriei orașului Chișinău, pentru deschiderea Centrului Cultural „Eugen Doga”. O decizie, în acest sens, a fost aprobată astăzi de Executiv, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare a Guvernului. 

Potrivit documentului, în cadrul Centrului va fi sistematizat patrimoniul de creație al maestrului, iar opera sa va fi studiată de experți din domeniul muzicologiei, studenții universităților și colegiilor de muzică. De asemenea, Centrul va oferi suport tinerilor talentați și va acorda asistență în dezvoltarea educației muzicale a copiilor.  

Clădirea transmisă este un monument de arhitectură de însemnătate naţională, introdus în Registrul monumentelor ocrotite de stat. Transmiterea bunurilor imobile va fi realizată în termen de 30 de zile de la data adoptării proiectului.

img23009892

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!