ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Falk Lange

17:23 | 06.12.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Falk Lange, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Președintele i-a mulțumit șefului misiunii că, de aproape trei decenii, instituția este un partener solid în procesul de reformare și democratizare a țării noastre și a apreciat sprijinul oferit la elaborarea noului Plan de acțiuni al Consiliului Europei pentru Moldova pentru 2025-2028.  

Șefa statului a apreciat expertiza Consiliului Europei la consolidarea cadrului electoral și a pluralismului media și, în special, cooperarea strânsă cu Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia). În context, Maia Sandu a vorbit despre progresele și provocările în reforma justiției, reiterând că autoritățile depun tot efortul pentru a combate corupția și a consolida statul de drept.

 

img23009919

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!