ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării

17:25 | 06.12.2023 Categorie: Comunicate

La Chișinău a avut loc ședința Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare economică

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Astăzi a avut loc cea de-a V-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare economică. Ședința a fost prezidată de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, președinte al Comisiei din partea Republicii Moldova și ministrul Agriculturii, Mamedov Medjnun, președintele Comisiei din partea Azerbaidjanului.

În cadrul reuniunii, oficialii celor două delegații au trecut în revistă principalele realizări ale cooperării moldo-azere pe domenii, cum ar fi economie, comerț, energie, agricultură, transport. Ministrul Andrei Spînu și-a exprimat gratitudinea pentru progresele obținute în sectoarele-cheie de colaborare, inclusiv în domeniul transportului aerian și rutier. Andrei Spînu a reiterat și recunoștința pentru sprijinul părții azere în acordarea unei cote suplimentare de 300 de autorizații pentru anul 2024, dar și pentru lansarea cursei aeriene Baku-Chișinău.

„Comisia moldo-azeră reprezintă un simbol al angajamentului nostru comun pentru dialog și înțelegere în realizarea scopurilor comune. De-a lungul anilor, parteneriatul nostru a devenit mai puternic, iar reuniunea de astăzi servește drept mărturie pentru fortificarea relațiilor bilaterale dintre țările noastre”, a subliniat Andrei Spînu.

În urma discuțiilor a fost semnat Protocolul cu privire la cea de-a V-a Reuniune a Comisiei mixte, de către ministrul Andrei Spînu și ministrul Mamedov Medjnun. Documentul se referă la extinderea cooperării dintre cele două țări în domeniul economic, comerț, energetic, agricol, construcții și planificare teritorială, sfera muncii și sfera socială, siguranța alimentară, turism, transporturi, dar și alte domenii de interes comun.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!