ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci localităţi din nordul ţării vor beneficia de finanţare de la stat pentru revitalizare şi dezvoltare

11:44 | 07.12.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a semnat șase contracte de finanțare pentru revitalizarea și dezvoltarea infrastructurii în municipiul Soroca și în orașele Sângerei, Drochia, Dondușeni și Fălești, transmite MOLDPRES.

Aceste proiecte au fost incluse în Documentul Unic de Program pentru anii 2022-2024, aprobat prin Hotărâre de Guvern. Ele urmează să fie implementate de ADR Nord, conform Deciziei Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale, din octombrie 2023, și Planului anual de implementare a Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională (2022-2028), în coordonare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și din contribuțiile beneficiarilor.

„Este vorba de proiectele, depuse în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor: crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere Ungheni-Business; noi oportunități educaționale pentru copiii de vârstă preșcolară din cartierul Dealului Romilor, municipiul Soroca; Sângerei, orașul incluziunii teritoriale – etapa II; creșterea nivelului de trai în zona de revitalizare Valea Curechiului a orașului Drochia; reabilitarea infrastructurii de agrement și a zonei verzi de pe str. A. Pușkin, orașul Dondușeni; dezvoltarea infrastructurii urbane prin termoizolarea grădiniței publice din cartierul Gara Fălești”, rezumă sursa citată.

img23009939

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!