ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au operat modificări la Strategia națională de prevenire și combatere a spălării banilor

19:46 | 07.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi modificări la Strategia națională de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2025, comunică MOLDPRES.

Hotărârea Parlamentului pentru aprobarea Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020−2025 și a Planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei a fost completată cu o listă suplimentară de entități raportoare.

Potrivit autorilor proiectului de lege, prin stabilirea expresă a autorităților se va asigura executarea implementării cadrului legal aferent domeniului.

Modificările propuse au fost formulate în baza recomandărilor Grupului de Acțiune Financiară (FATF), prevederilor Directivei UE 2018/843 din 20 mai 2015 și a recomandărilor experților Comitetului MONEYVAL din cadrul Consiliului Europei, ca urmare a evaluării naționale a domeniului menționat.

Strategia națională de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2025 a fost adoptată de Parlament în anul 2020.

img23009967

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!