ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va avea o lege privind protecția secretelor comerciale

19:56 | 07.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Republica Moldova va avea o lege privind protecția secretelor comerciale, armonizată cu legislația Uniunii Europene. Parlamentul a votat în lectura a doua un proiect de lege în acest sens, comunică MOLDPRES.

Documentul definește corespunzător conceptele de bază – secretul comercial, deținător al secretului comercial, făptuitor, mărfuri care contravin normelor – și stabilește limitele de aplicare a cadrului normativ.

De asemenea, sunt reglementate modurile de dobândire, utilizare și divulgare a secretelor comerciale, precum și drepturile deținătorilor de secrete comerciale. Se mai propune instituirea unor măsuri suplimentare de protecție a secretelor comerciale, dar și proceduri de intervenție în vederea contracarării acțiunilor de utilizare ilegală. Potrivit proiectului, urmează a fi aplicat termenul de prescripție de 6 ani acțiunilor ce vizează protecția secretelor comerciale.

Încălcarea normelor privind protecția secretelor comerciale va atrage răspundere contravențională sau penală.

Proiectul de lege urmează să intre în vigoare la expirarea a două luni de la data publicării în Monitorul Oficial.

img23009969

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!