ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Buletinul de identitate poate fi livrat la domiciliu prin serviciul MDelivery

08:26 | 08.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Cetățenii care perfectează buletine de identitate la centrele multifuncționale ale Agenţiei Servicii Publice (ASP), le pot primi direct la domiciliu. Odată cu depunerea cererii de perfectare a documentului, aceştia pot solicita operatorului de la ghișeu serviciul de livrare a documentului acasă, transmite MOLDPRES cu referire la ASP. 

Prin intermediul serviciului guvernamental de livrare (MDelivery), buletinul de identitate poate fi adus la orice adresă, atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotare. „Livrarea MDelivery este disponibilă pentru buletinele de identitate solicitate în termen de 24 ore, 5, 10 sau 20 de zile lucrătoare și se face contra cost. Astfel, livrarea unui buletin de identitate pe teritoriul Republici Moldova costă între 25-60 lei, iar peste hotare – între 100-1100 lei, în funcție de furnizorul de servicii poștale/curierat, de destinație și termenul de livrare”, explică sursa citată.

În prezent, MDelivery are integrați șapte furnizori de servicii poștale: Î.S. „Poșta Moldovei”, Nova Poshta, Muvi Express, FAN Courier, DHL, FedEx, Mentor Express. Cetățenii au posibilitatea să selecteze unul din furnizori de servicii poștale/curierat. După completarea cererii de livrare a documentului de către angajatul ASP, solicitantul va recepționa pe mail-ul indicat o notificare de confirmare cu numărul comenzii MDelivery. Ulterior, comanda poate fi urmărită după numărul comenzii pe portalul oficial al serviciului MDelivery: mdelivery.gov.md.

Cetățenii pot solicita la ghișeele centrelor multifuncționale ale ASP livrarea la domiciliu nu doar a buletinelor de identitate, dar și a pașapoartelor și a extraselor din registrele de stat.

MDelivery este o platformă digitală modernă, dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronică, în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Guvernamentale, implementat de Guvernul Republicii Moldova cu suportul Băncii Mondiale.

img23009973

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!