ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministra Justiției a fost decorată cu titlul de „Campioană anticorupție” de către Departamentul de Stat al SUA

11:49 | 08.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii i-a conferit ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, titlul onorific de „Campioană anticorupție”, comunică MOLDPRES.

Premiul i-a fost înmânat de către Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, în cadrul galei „International Anticorruption Champions Award”.

În discursul susțin înaintea premierei, ministra Justiției a vorbit despre procesele demarate în Republica Moldova, inclusiv în partea ce ține de combaterea corupției, dar și dificultățile întâmpinate.

„Unul dintre obiectivele principale ale Guvernului Republicii Moldova este asigurarea independenței și funcționalității sistemului judiciar, fapt ce va duce la creșterea încrederii în actul de justiție. La fel de importante sunt măsurile de deoligarhizare, fortificarea instituțiilor anticorupție, dar și mecanismul de recuperare a activelor”, a menționat ministra.

Veronica Mihailov-Moraru a reiterat necesitatea de a intensifica cooperarea juridică reciprocă, inclusiv în ceea ce privește investigațiile financiare în cazurile de criminalitate transnațională și de crimă organizată, pentru a identifica și a recupera activele infracționale.

„Eforturile Republicii Moldova de combatere a corupției și reformare a justiției sunt urmărite și vizibile și peste ocean. Suntem hotărâți să demonstrăm că suportul partenerilor de dezvoltare a fost și este o investiție bună atât pentru poporul Republicii Moldovei, cât și pentru poporul american”, a mai adăugat oficialul moldovean.

Titlul de „Campion anticorupție” a fost instituit acum doi ani, la inițiativa Departamentului de Stat al SUA. În acest an, Statele Unite au acordat acest premiu pentru 11 personalități din întreaga lume.

img23009992

img23009992

img23009992

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!