ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a participat la o masă rotundă organizată de Asociația Promo-LEX

13:02 | 08.12.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a participat astăzi la masa rotundă de prezentare a Raportului „Drepturile omului în regiunea transnistreană a republicii Moldova - Retrospectiva anului 2023”, eveniment organizat de Asociația Promo-LEX, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul intervenției sale, vicepremierul Oleg Serebrian a reiterat deschiderea autorităților naționale de a conlucra în continuare cu societatea civilă la identificarea soluțiilor necesare întru eradicarea încălcării drepturilor omului în regiunea transnistreană.

„Situația drepturilor omului în stânga Nistrului rămâne a fi dramatică, avem deținuți ilegal pe diferite criterii neclare, abateri flagrante de la principiul liberei circulații, limitarea accesului la educație în limba română ș.a. Vom continua să lucrăm în direcția ameliorării situației, dar e de la sine înțeles că doar o soluționare definitivă, politică a conflictului transnistrean va duce și la rezolvarea multiplelor probleme legate de drepturile omului”, a menționat viceprim-ministrul.

Raportul Promo-LEX include analiza retrospectivă a situației în domeniul drepturilor și libertăților cel mai frecvent încălcate în regiunea transnistreană, și anume: dreptul la libertate și siguranță, interzicerea torturii, libertatea de exprimare, libertatea de circulație, dreptul la educație și dreptul la proprietate. Perioada reflectată în raport este ianuarie – noiembrie 2023.

img23009996

img23009996

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!