ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău se desfășoară Forumul Primarilor

10:31 | 09.12.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Astăzi în capitală se desfășoară Forumul Primarilor care include două sesiuni de discuții cu reprezentanții Executivului, ai Parlamentului și experți din mediul asociativ. Evenimentul a fost deschis de șeful statului care a venit cu un mesaj pentru edili și a cerut Executivului majorarea salariilor pentru aleșii locali, comunică MOLDPRES.

Maia Sandu a salutat primarii prezenți la forum, a făcut o trecere în revistă a acțiunilor întreprinse de autorități în ultima perioadă și a anunțat că va cere Executivului să găsească resurse pentru a majora salariile primarilor. Ea a îndemnat aleșii locali să muncească pentru a aduce prosperitate în comunitățile lor.

“Voi, aleșii locali sunteți în prima linie față de nevoile locuitorilor. Voi mutați zi de zi pe umerii voștri îndeplinirea celor mai urgente și firești griji ale oamenilor. Să fii primar înseamnă să fii concomitent și asistent social, și jurist și, inginer, și avocat, și prieten pentru fiecare membru al comunității și uneori părinte, fiu sau fiică pentru cei rămași singuri. Este o muncă care cere nu doar competențe, dar și implicare. Cea mai importantă calitate pentru a fi un bun conducător este să fii om. Un om căruia îi pasă cu adevărat de cetățenii din comunitatea sa, care va găsi soluții, va căuta proiecte și va rezolva problemele comunității împreună. Cetățenii au nevoie de primari oameni și nu de primari șefi”, a opinat Sandu.

La forum discuțiile se vor axa pe subiecte ce țin de dezvoltarea localităților în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, fondurile pentru dezvoltare regională și oportunitățile pentru comunități.

Evenimentul se desfășoară cu genericul „Viitorul administrației publice locale”, fiind organizat de Guvern în colaborare cu Congresul Autorităților Locale din Moldova, sub egida președintelui Maia Sandu.

img23010015

img23010015

img23010015

img23010015

img23010015

img23010015

img23010015

img23010015

img23010015

img23010015

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!