ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii au inițiat operațiunile „Autobuz” și „Taxi” pentru a verifica condițiile în care sunt transportați pasagerii

12:44 | 14.12.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Timp de 10 zile, pe întreg teritoriul țării, polițiștii desfășoară operațiunile „Autobuz” și „Taxi”. În cadrul acestora vor fi verificate condițiile în care sunt transportați pasagerii, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, scopul acțiunii este de a responsabiliza şoferii şi administratorii rutelor privind respectarea regulilor de circulație și de exploatare tehnică a unităților de transport. Totodată, se urmărește diminuarea numărului de accidente rutiere cu implicarea transportului public. La fel, vor fi verificate și autobuzele care transportă elevii.

Astfel, pe parcursul operaţiunii va fi monitorizată: respectarea limitei de viteză; respectarea numărului de pasageri care pot fi transportați; dacă mijlocul de transport a fost sau nu supus reviziei tehnice; dacă șoferii au consumat sau nu substanțe interzise sau alcool; dacă conducătorul auto dispune de categoria respectivă; oprirea și staționarea neregulamentară.

De asemenea, polițiștii au îndemnat șoferii să respecte Regulamentul Circulației Rutiere, astfel ca fiecare pasager și participant la trafic să fie în siguranță.

img23010159

img23010159

img23010159

img23010159

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!